Magnesium

Magnesium is een belangrijk mineraal dat zorgt voor het goed functioneren van meer dan 300 enzymen in het lichaam en wordt beschouwd als een stabilisator en regulator van vele lichaamsprocessen. Magnesium zorgt o.a. voor een goed evenwicht tussen spieren en het zenuwstelsel, de overdracht op de spierprikkels en de spiercontractie, de energiestofwisseling, voor vorming van botten en spieren. Het zorgt voor algehele ontspanning, het wordt ook wel het ‘antistress’ mineraal genoemd.

70 % van de mensen hebben een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en onze maaltijden niet altijd voldoende divers is.

Veel voorkomende symptomen van een magnesiumtekort zijn o.a.:
• Stress
• Reumatische pijnen
• Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)
• Vermoeidheid en slapeloosheid
• Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers
• prikkelbaarheid
• hoofdpijn

Om aan extra magnesium te komen kun je gezond en magnesiumrijk eten, supplementen gebruiken25%opname, een bad of voetbad met vlokken nemen, het ontspant en wordt direct opgenomen door het lichaam. Of je laat je masseren met magnesium, de opname door de huid (transdermaal) is 60%.                                                                                            

Hoe gaat een magnesiumbehandeling?

Een magnesium behandeling gaat door middel van een deel pakking op rug en schouder. De huid wordt ingesmeerd met magnesiumgel en afgedekt met plastic folie, dan komt er een warmtedeken overheen deze blijft 15 minuten zitten. Na het verwijderen van de deken worden de rug, nek en schouder met de gel gemasseerd, na de massage wordt er een magnesium bodycrème opgebracht om de huid extra nazorg te geven.

Waarom een warmtedeken?

*de huid wordt warm zodat de poriën open gaan staan en de magnesium snel het lichaam intrekt zodat de spieren ontspannen en knopen verdwijnen.

Effectief bij nek/schouderklachten en hoofdpijnklachten.

 

Magnesium ontspant..

          wordt direct door de huid opgenomen

Magnesium herstelt..

         herstel spieren, kramp verdwijnt

Magnesium ontzuurt..

         versnelde afvoer melkzuur uit spieren, herstel PH waarde in het lichaam